Szczegóły produktu:
Ciasto półfrancuskie z nadzieniem na bazie białego maku, orzechami i rodzynkami.
Nasze Rogale posiadają certyfikat Kapituły Poznańskiego Tradycyjnego Rogala Świętomarcińskiego, zapewniającego ich wypiek zgodnie z tradycyjną recepturą oraz użycia składników najwyższej jakości.
Od listopada 2008 r. tradycyjnie wypiekany poznański Rogal Świętomarciński został objęty
unijnym znakiem geograficznym "Produktu o Chronionej Nazwie Pochodzenia w Unii Europejskiej".
Od tego czasu nieprzerwanie Piekarnia Cukiernia Łobza wypieka rogale według tradycyjnej receptury.
Skład:
mąka pszenna, cukier, biały mak, jaja, tłuszcz roślinny 80%, mleko, pomada wodna, rodzynki
orzech arachidowy, skórka pomarańczowa, drożdże, woda, sól, aromat migdałowy, aromat cytrynowy
Alergeny:
mąka pszenna, jaja, mleko, orzech arachidowy, rodzynki
Zamów online z dostawą w całym kraju na www.zakupy.lobza.pl
(w okresie wypieku październik - grudzień)
